Program Lestari Warisan Melaka – Kerja Mengukur

BUKIT RAMBAI , 22 -24 Jun 2023

Jabatan Alam Bina telah mengadakan program Lestari Warisan Melaka – Kerja Mengukur

Program ini disertai oleh Siswa Tahfiz TVET Institut Tahfiz Kemahiran dan Ketua Sektor Tahfiz TVET. Tujuan program ini adalah untuk menjaga warisan serta mengkaji teknologi binaan warisan melayu dahulu . Tapak projek pilihan adalah di rumah warisan tradisional Tn Hj Muhd Zaid Bin Samad di Bukit Rambai Melaka .

?ℎ? ???????? ??????????? ?????????? ℎ?? ℎ??? ? ???????
?????????? ??????’? ???????? – ????????? ????

?ℎ?? ??????? ??? ???????? ?? ??ℎ??? ???? ???????? ?? ?ℎ? ?????? ??ℎ??? ????????? ??? ???? ?? ?ℎ? ???? ??ℎ??? ??????. ?ℎ? ??????? ?? ?ℎ?? ??????? ?? ?? ???????? ?ℎ? ℎ??????? ??? ????? ?ℎ? ???????????? ???ℎ?????? ?? ?ℎ? ????? ℎ???????. ?ℎ? ?ℎ???? ??????? ???? ?? ?? ?ℎ? ??????????? ℎ??????? ℎ???? ?? ?? ?? ??ℎ? ???? ??? ????? ?? ????? ?????? ??????.